Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Practica in companii de renume pentru studentii Universitatii de Vest


Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”
Domeniul major de interventie 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa”
Titlul proiectului: „Acces la o cariera de succes”
Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/134815
Beneficiar: Universitatea de Vest din Timisoara

 
August 2014

COMUNICAT DE PRESA

Dezvoltarea unei cariere de succes este un proces de durata, care necesita eforturi atat din partea studentilor, ca si din partea universitatilor si actorilor din mediul privat. La Universitatea de Vest din Timisoara, studentii sunt sprijiniti in dezvoltarea competentelor practice printr-un proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Este vorba de proiectul „Acces la o cariera de succes”, implementat de Universitatea de Vest din Timisoara, in parteneriat cu Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG SRL. In cadrul proiectului, 200 de studenti si masteranzi in domeniul stiintelor economice de la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor au posibilitatea de a efectua stagii de practica in companii de renume, asistati de tutori cu experienta.

Companiile sunt selectate astfel incat sa fie relevante pentru programul de studii al studentilor. Stagiile de practica au in vedere ca studentii sa poata transpuna in practica cunostintele acumulate in anii de studiu si, in plus, sa isi dezvolte aptitudinile practice solicitate de angajatori. Astfel, sansele studentilor si masteranzilor din grupul tinta al proiectului de a face tranzitia spre o viata activa la terminarea studiilor cresc semnificativ.

Fiecare participant la stagiile de practica va primi o subventie in valoare de 500 de lei/stagiar, iar studentii si masteranzii care obtin cele mai bune rezultate vor avea sansa de a fi selectati pentru a participa la unul din cele doua ateliere integrate de schimb de bune practici si dezvoltare a competentelor, evenimente in cadrul carora vor interactiona direct cu manageri si antreprenori de succes din domeniul lor de studii.

Proiectul „Acces la o cariera de succes” se desfasoara pe parcursul a 18 luni, in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, si isi propune crearea unui cadru flexibil, inovator si functional de integrare pe piata muncii pentru 353 studenti si masteranzi ai Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Descarca comunicatul

Mirela Sacalus,
Expert informare-comunicare
Proiect POSDRU/161/2.1/G/137080
Structural Consulting™ Group – Partener

Vizualizări: 126