Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Sud Muntenia a semnat acordul de colaborare cu ADR Sud din Republica Moldova, pentru dezvoltarea de proiecte europene in parteneriat

In perioada 17 – 19 decembrie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul adjunct Dezvoltare si Comunicare, Daniela Traian, si sefa Serviciului Strategii, Dezvoltare, Cooperare, Gilda Niculescu, din cadrul Agentiei, au efectuat o vizita la Cimislia (Republica Moldova).

Cu aceasta ocazie, directorul Liviu Musat a semnat un acord de colaborare cu ADR Sud din Republica Moldova, in vederea identificarii si realizarii de proiecte de dezvoltare in parteneriat. In cadrul intrunirii, reprezentantii celor doua Agentii au facut un schimb de experienta privind activitatea derulata de cele doua structuri.

Despre acest proiect de colaborare, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a declarat: „Este si pentru noi un moment emotionant, nu doar pentru colegii de la ADR Sud. Prin acest acord de parteneriat, pe care ma bucur din tot sufletul ca l-am semnat astazi, ne dorim sa impartasim din experienta noastra, sa folosim experienta dumneavoastra si, bineinteles, sa participam la proiecte europene in parteneriat, fiindca impreuna suntem mai puternici”.

Documentul de colaborare prevede sprijinirea reciproca in scopul diminuarii dezechilibrelor, prin stimularea dezvoltarii economice, sociale si culturale durabile a ambelor regiuni, pentru cresterea calitatii vietii, promovarea cooperarilor in interiorul celor doua regiuni, precum si cu alte regiuni, prin realizarea de proiecte de interes comun, inclusiv prin accesarea oportunitatilor de finantare. Totodata, protocolul vizeaza promovarea in interiorul celor doua regiuni a inovarii, transferului tehnologic si de knowhow, prin intarirea legaturii dintre mediul de afaceri si cel stiintific/ tehnologic/ de cercetare, atragerea de investitii, consolidarea ambelor structuri institutionale, prin dezvoltarea capacitatilor si schimb de experienta, precum si facilitarea parteneriatelor intre reprezentantii autoritatilor si institutiilor publice, care activeaza in aria regiunilor de dezvoltare ale partenerilor.

Semnarea protocolului a avut loc in cadrul sedintei festive a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud, cu ocazia aniversarii a cinci ani de la fondarea Agentiei Sud. La eveniment au fost prezenti membrii CRD Sud, ministrul dezvoltarii regionale si constructiilor, Marcel Raducan, reprezentanti ai MDRC, ai Agentiei de Cooperare Internationala a Germaniei, Consulatului General al Romaniei la Cahul, delegatia CJ Prahova, reprezentantii ADR Sud Muntenia, mass-media regionala si locala. Agentia de Dezvoltare Regionala Sud din Republica Moldova este o institutie publica necomerciala cu autonomie financiara, subordonata Ministerului Dezvoltarii Regionale si Constructiilor, constituita pentru asigurarea operationalitatii procesului de implementare si realizare a Strategiei de dezvoltare regionala, infiintata in data de 18 decembrie 2009.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 123