Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a aprobat astazi un imprumut de 1,1 miliarde de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de astazi, 4 noiembrie a.c., un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene.

„Guvernul Romaniei a aprobat astazi un imprumut de 1,1 miliarde de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Acest nou imprumut sprijina, in continuare, cresterea ratei de absorbtie deoarece banii achitati acum beneficiarilor vor fi rambursati Romaniei de catre Comisia Europeana dupa ce vor fi trimise documentele necesare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de finantari contractate prin intermediul a patru programe: POSDRU, POSCCE, POR si POS Mediu.

Pentru plata facturilor catre beneficiarii proiectelor finantate in cadrul POSDRU au fost alocate fonduri in valoare de aproximativ 386 milioane de lei. In acelasi timp, pentru platile catre beneficiarii POSCCE a fost asigurata o suma de 320 milioane de lei, pentru cei ai POR – 300 milioane de lei, iar pentru beneficiarii POS Mediu – 100 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 89