Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Grupul scolar „J. G. Tajovsky” din Nadlac va avea un campus scolar realizat cu fonduri nerambursabile prin Regio-POR

Pe 27 octombrie 2014, a avut loc in Sala de Sedinte a Consiliului Judetean Arad semnarea contractului de finantare pentru realizarea unui campus scolar in cadrul Grupului Scolar „J. G. Tajovsky” din orasul Nadlac. 1000 de elevi vor beneficia de infrastructuranou creata in cadrul acestei unitati de invatamant.

La eveniment au luat parte: domnul Petru Nicolae IOTCU – Presedintele Consiliului Judetean Arad, domnul Vasile CICEAC – Primar al Orasului Nadlac si reprezentant al beneficiarului de finantare nerambursabila si domnul Sorin MAXIM – Directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Proiectul „Campus Scolar – Grup Scolar «J. G. Tajovsky»” beneficiaza de finantare nerambursabila acordata in cadrul axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale” si a domeniului major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”al Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR).

Proiectul, al carui beneficiar este orasul Nadlac, va fi implementat pe parcursul unei perioade de implementare de 14 luni. In cadrul acestui proiect se va realiza un campus scolar preuniversitar pentru invatamantul profesional si tehnic, cu o suprafata desfasurata totala de 15.910,19 mp. Campusul va cuprinde 2 corpuri de scoala cu cate 24 de clase fiecare, 1 camin–internat cu o capacitate de 300 de locuri, 1 cantina, 15 garsoniere destinate cadrelor didactice, un spatiu multifunctional destinat organizarii de ateliere de lucru, concursuri, activitati de lectura si vizionarii de filme documentare, 4 ateliere scolare, 1 sala de sport si 1 baza sportiva.

Valoarea totala a proiectului este de 34.083.436,54 lei (aproximativ 7.753.107,65 euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 27.094.243,40 lei (aproximativ 6.163.245,47 euro).

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 137