Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ambulatoriul clinicii de obstetrica – ginecologie (Odobescu) din Timisoara va fi reabilitat prin Regio - POR

Saptamana trecuta a avut loc in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara semnarea contractului de finantare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara”. Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale” si a domeniului major de interventie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”al Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR).

Semnatarii contractului de finantare au fost domnii Nicolae ROBU – Primar al Municipiului Timisoara si Sorin MAXIM – Directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Proiectul, ce se va desfasura pe parcursul a 9 luni de implementare, vizeaza atat reabilitarea cladirii ambulatoriului, cat si dotarea acesteia cu aparatura medicala de specialitate ce corespunde standardelor medicale actuale. Astfel, prin implementarea proiectului vor fi reabilitate, modernizate si echipate 7 cabinete existente si vor fi create 7 noi cabinete cu dotarile aferente, estimandu-se ca un numar de 70 de pacientipe zi vor beneficia de rezultatele obtinute prin proiect.

Valoare totala a proiectului este de 10.694.419,46 lei (aproximativ 2.432.706,03 euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 8.421.866,76 lei (aproximativ 1.915.758,69 euro).

In cadrul domeniului major de interventie 3.1 au fost depuse, pana in prezent, 26 proiecte cu o valoare nerambursabila de 43,93 milioane euro. Dintre acestea, 17 proiecte cu o valoare nerambursabila de 30,25 milioane euro au fost contractate, se afla in perioada de implementare sau au fost finalizate. De asemenea, 3 proiecte cu o valoare nerambursabila de 10,14 milioane euro se afla in etapa de precontractare iar 6 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 3,54 milioane euro, au fost respinse. Domeniul de interventie a fost inchis in data de 5 noiembrie 2010 si nu se mai pot depune proiecte la sediul ADR Vest. Finantarea nerambursabila solicitata prin proiectele depuse depaseste cu 129,62% alocarea regionala.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 158