Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MCTI prezinta fondurile structurale in cadrul eBCM-VET

Secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Zoltán Somodi, a participat, joi, 18 octombrie a.c. la conferinta organizata cu ocazia prezentarii rezultatelor proiectului eBCM-VET (The eBusiness Community Model - Vocational Education & Training ) - Modelul Comunitatii de eBusiness - Proiect pentru instruire si formare profesionala in domeniul eBusiness, desfasurata la Bucuresti.

Evenimentul, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a avut ca scop diseminarea informatiilor despre proiectele pilot desfasurate in Estonia si Islanda.
Proiectul eBCM -VET se desfasoara in 5 tari partenere (Estonia, Finlanda, Islanda, Romania si Danemarca) si vizeaza instruirea managerilor din domeniul privat, in vederea utilizarii tehnologiei informatiei.

in cadrul evenimentului, secretarul de stat al MCTI Zoltán Somodi a subliniat importanta modernizarii afacerilor prin utilizarea tehnologiilor informatiei, in conditiile in care mediul virtual poate constitui o piata eficienta pentru dezvoltarea e-business-ului.

Zoltán Somodi a precizat ca MCTI gestioneaza fonduri pentru dezvoltarea comertului electronic si incurajarea intrarii IMM-lor pe piata internationala, pentru extinderea utilizarii aplicatiilor de instruire online la nivelul mediului de afaceri, introducerea de sisteme TIC inovative. MCTI ofera sprijin pentru deciziile managerului si pentru cresterea utilizarii TIC prin sustinerea conectarii la broadband.

Pentru perioada 2007-2013, fonduri structurale in valoare de 115 milioane de euro sunt alocate pentru dezvoltarea de aplicatii e-business pentru IMM-uri .

"Utilizarea TIC stimuleaza dezvoltarea sectorului productiv de bunuri si servicii prin cresterea accesului la noi piete, promovarea si comercializarea produselor si serviciilor prin mijloace electronice, scaderea costurilor. Dezvoltarea de e-busines reprezinta viitorul afacerilor, spre care ar trebui sa se indrepte intreprinzatorii romani", a aratat secretarul de stat Zoltán Somodi.

Alaturi Zoltán Somodi si de gazda evenimentului, Cristian Tanasoiu, director in cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, au participat si Guðbjörg Björnsdóttir, coordonatoarea proiectului eBCM-VET, Georgiana Pogonaru, Consul Onorific al Republicii Islanda, Vincent Tilman, Consilier la EUROCHAMBRES si membru al eBSN (European e-Business Support Network), dar si reprezentanti din mediul privat si din celelalte tari partenere ale programului.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 73