Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSDRU: Semnari de contracte cu o valoare de peste 162 milioane de euro

AM POSDRU aflata in directa coordonare a MFE, a semnat pe 22 septembrie, contracte de finantare cu bugete de peste 162 milioane de euro.

„Au fost semnate astazi proiecte cu un buget de peste 162 milioane de euro, finantate prin POSDRU. Fondurile europene contractate prin aceste proiecte se ridica la 140 milioane de euro, echivalentul a 4% din fondurile de care dispune Romania prin POS DRU”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Mai precis, astazi au fost semnate primele 63 de proiecte evaluate in cadrul apelului “Dezvoltarea Economiei Sociale”, acestea avand un buget de aproximativ 82 milioane de euro, din care fondurile UE reprezinta peste 66 milioane de euro. De asemenea, au fost semnate si patru proiecte finantate in cadrul urmatoarelor apeluri: „Formare profesionala pentru imbunatatirea participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”, „Initiative transnationale pentru o piata incluziva a muncii”, respectiv „Sanse egale si respect”. Aceste patru proiecte au un buget de aproximativ 80 milioane de euro, din care fondurile UE reprezinta peste 74 milioane de euro.

In cazul apelului “Dezvoltarea Economiei Sociale”, este pentru prima data cand se semneaza contracte de finantare inainte de finalizarea evaluarii tuturor propunerilor de proiecte depuse.

„Am ales sa semnam proiectele care au obtinut 80 de puncte inainte de finalizarea evaluarii tuturor propunerilor de proiecte depuse deoarece nu exista nici un motiv real sa asteptam incheierea verificarii tuturor cererilor de finantare. Mai mult, sa semnam cat mai repede proiectele eligibile pentru ca banii europeni sa ajunga cat mai repede la cei care au nevoie de ei”, a subliniat ministrul Fondurilor Europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 121