Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cooperare romano-ungara

László Borbély, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor s-a intalnit marti, 2 octombrie 2007, la Budapesta cu omologul sau maghiar Gordon Bajnai, Ministul Guvernarii Locale si Dezvoltarii Regionale. in cadrul intalnirii s-au purtat discutii in vederea pregatirii ªedintei de Guvern Comuna Romania - Ungaria care va avea loc pe data de 14 noiembrie 2007, la Sibiu.

Cei doi oficiali au subliniat faptul ca in 14 noiembrie va fi prezentat spre finantare un portofoliu de proiecte identificat in cadrul sedintei Grupului de Lucru pe proiecte cu impact strategic din cadrul Programului Operational de Cooperare Transfrontaliera Ungaria - Romania 2007 -2013. Ministrii au constatat evolutii in armonizarea politicilor de dezvoltare in sensul sustinerii si finantarii unor proiecte care sa conduca la dezvoltare regionala, in special in zonele de granita.

De asemenea, grupuri de lucru constituite din experti in cele doua tari au discutat pe marginea intaririi coeziunii economice si sociale in zonele de frontiera. Expertii au abordat teme legate de poli urbani de crestere, reabilitarea urbana, cooperarea teritoriala si transfrontaliera, constituirea unor clustere in constructii. Au mai fost purtate discutii cu privire la planul de actiuni pentru crearea sistemului de certificare a societatilor de constructii care sa fie compatibil intre cele doua tari.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 92