Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSDRU: Un nou Ghid Conditii Specifice supus spre consultare pana pe 18 august!

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului Conditii Specifice  pentru cererea de propuneri de proiecte “Competente pentru competitivitate in domeniul medical cardiologie pediatrica”.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte vor fi acordate fonduri pentru formarea profesionala a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice. Beneficiari eligibili vor fi universitati publice de medicina si farmacie, iar partenerii nationali eligibili vor fi unitati sanitare publice cu paturi care au sectie/ centre de cardiologie si/ sau universitati publice de medicina. Partenerii transnationali eligibili vor fi organizatii cu activitate relevanta in domeniul cardiologiei pediatrice.

“In Romania se nasc anual 1.500 de copii cu malformatii cardiace. In acest moment, doar 250 - 300 dintre acestia pot fi operati in singurele centre functionale din tara, respectiv la Targu Mures, de catre medici romani, si la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie, de catre medici straini. Singura alernativa este tratamentul in afara tarii, situatie in care Casa de Asigurari de Sanatate trebuie sa deconteze cheltuieli care sunt de zece ori mai mari fata de costul interventiilor efectuate in tara. Prin acordarea de finantari pentru formarea profesionala a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom asigura un corp de medici romani de excelenta care sa realizeze respectivele interventii in tara, pentru ca Romania sa aiba un numar ridicat de specialisti in acest domeniu. Astfel, datorita acestor finantari, medicii nostri vor putea trata mii de copii. Pe masura ce lansam astfel de cereri de proiecte, dedicate, am satisfactia ca banii europeni isi ating scopul de a salva vieti, de a imbunatati nivelul de trai al romanilor, de a sustine dezvoltarea societatii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Descarca Ghidul

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propuneri si sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea cererii de proiecte “Competente pentru competitivitate in domeniul medical –cardiologie pediatrica”, in cadrul Domeniului Major de intervenitie 3.2 POS DRU, pana la data de 18 august, ora 12.00, la urmatoarea adresa de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 102