Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Creste numarul de blocuri de locuinte ce vor fi reabilitate termic prin Regio in Timisoara

ADR Vest a anuntat semnarea in data de 4 august 2014 a unui nou contract de finantare pentru reabilitarea blocurilor de locuinte din municipiul Timisoara - „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Timisoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/luna – faza 3”.

Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere” si a domeniului major de interventie 1.2 „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte”al Regio-Programul Operational Regional. Acest domeniu major afost introdus in cadrul programului incepand cu finalul anului 2012, cand au fost alocate fonduri nerambursabile pentru reabilitarea blocurilor de locuinte.

Cererea de finantare vizeaza reabilitarea termica a 6 blocuri de locuinte cu 237 de apartamente si, astfel, reducerea costurilor beneficiarilor cu incalzirea si imbunatatirea conditiilor de viata a acestora prin cresterea performantei energetice a cladirilor, dar si utilizarea eficienta a consumului de energie prin reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 90