Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru imbunatatirea serviciilor de asistenta sociala din judetul Teleorman

In data de 31 iulie 2014 s-a semnat contractul de finantare pentru infiintarea unui Centru social in comuna Saelele, sat Pleasov, judetul Teleorman.

Proiectul „Centru social pentru ingrijire batrani si persoane cu nevoi speciale, comuna Saelele, sat Pleasov, judetul Teleorman”, al carui beneficiar este Parteneriatul dintre U.A.T comuna Saelele, U.A.T judetul Teleorman si D.G.A.S.P.C Teleorman, primeste finantare nerambursabila in cadrul programului Regio 2007 - 2013, Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 2.587.572,88 lei, din care valoarea nerambursabila din FEDR reprezinta 1.653.121,92 de lei, valoarea nerambursabila din bugetul national reprezinta 252.830,41 de lei, iar contributia beneficiarului este de 38.896,99 de lei.
Proiectul, a carui durata de implementare este de 17 luni, vizeaza amenajarea unui centru rezidential intr-un amplasament ce a avut ca destinatie dispensarul medical al localitatii, prin extinderea acestei cladiri. Cu sprijin financiar Regio va fi creat un Centru rezidential cu 24 de locuri de cazare, sala de primire, cabinet medical, sala de mese, bucatarie, magazii alimente, spalatorie, grupuri sociale si utilitatile necesare functionarii. Persoanele varstnice, beneficiare ale acestui proiect, vor avea asigurate, in regim institutionalizat, conditii corespunzatoare de gazduire si hrana, ingrijire personala si medicala, recuperare si readaptare, activitati de petrecere a timpului liber, asistenta sociala si psihologica.

Pana in prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia, au fost semnate 30 de contacte de finantare in cadrul Domeniului major de interventie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, ce au o valoare nerambursabila solicitata de aproximativ 68 milioane de lei.

Susa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 159