Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POP: Clarificari privind modalitatea de acordare a avansului beneficiarilor privati

AM POP a publicat o serie de clarificari privind modalitatea de acordare a avansului beneficiarilor privati. Astfel, conform prevederilor OUG nr. 74/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, art. 222, lit. c), avansul se poate acorda: “…de pana la 100% din valoarea totala eligibila nerambursabila a transei de plata. Acest avans se acorda beneficiarului pe baza facturii aferente transei de plata. Avansul se justifica, in termen de 7 zile, de catre beneficiar prin prezentarea ordinului de plata aferent facturii pentru care s-a eliberat avansul.”

In cazul in care beneficiarul opteaza pentru plata avansului de pana la 100% din valoarea totala eligibila nerambursabila a transei de plata, acesta va depune o cerere de plata pentru avans. Avansul se justifica, in termen de 7 zile, de catre beneficiar prin prezentarea ordinului/ordinelor de plata aferent facturii/facturilor pentru care s-a eliberat avansul.

Justificarea avansului se face in baza tuturor ordinelor de plata si facturilor incluse in cererea de rambursare pentru care se solicita avans de pana la 100% din valoarea totala eligibila nerambursabila.

Sursa: AM POP

Vizualizări: 138