Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Studentii si masteranzii economisti dobandesc „Acces la o cariera de succes!” printr-un proiect cu finantare europeana!


Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”
Domeniul major de interventie 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa”
Titlul proiectului: „Acces la o cariera de succes”
Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/134815
Beneficiar: Universitatea de Vest din Timisoara


5 iunie 2014
COMUNICAT DE PRESA

Drumul spre o cariera de succes este uneori anevoios si plin de provocari, chiar si pentru studentii si masteranzii cu o buna pregatire teoretica. Pentru a facilita accesul viitori absolventi si specialisti in domeniul stiintelor economice la o cariera pe masura pregatirii lor, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara implementeaza, in parteneriat cu Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG - Structural Consulting™ Group, proiectul „Acces la o cariera de succes!” (ACSA), POSDRU/161/2.1/G/134815.

Proiectul a fost lansat ieri, 4 iunie 2014, in cadrul unei conferinte organizate la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, in prezenta a peste 100 de studenti si masteranzi, precum si a unor cadre didactice din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara si reprezentanti ai mediului de afaceri din Regiunea Vest.


Proiectul ACSA reprezintă o oportunitate pentru studenţii de la ciclurile licenta si master de a-si forma competentele practice necesare gasirii unui loc de munca si dezvoltarii unei cariere de succes. In cadrul proiectului, cel putin 353 de studenti si masteranzi ai Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor vor beneficia de servicii de consiliere si orientare profesionala, furnizate de specialisti reputati, proveniti din mediul privat.

200 de studenti si masteranzi vor efectua stagii de practica in companii din Regiunea Vest, astfel incat sa isi completeze cunostintele dobandite pe bancile facultatii cu acele competente practice solicitate de angajatori. Companiile in care se desfasoara stagiile de practica activeaza in domenii variate de activitate – productie, comert, servicii, institutii de credit, institutii financiare nebancare si alte organizatii ale pietei financiare – raspunzand nevoilor de pregatire practica ale studentilor si masteranzilor de la diferite specializari.

Cei mai performanti studenti si masteranzi vor fi selectati pentru a participa la doua ateliere tematice, unde vor afla secretele succesului in cariera direct de la practicieni: specialisti consacrati, manageri sau antreprenori! Sub indrumarea acestora, participantii vor participa la activitati de tipul jocurilor sau simularilor de afaceri, prin care sa isi dezvolte abilitati care nu sunt acoperite de curricula institutiilor de invatamant superior: managementul timpului si al stresului, abilitatile de prezentare, managementul echipei de proiect, tehnici de negociere.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 18 luni si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 2 – Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.1 – Tranzitia de la scoala la viata activa.

Descarca Comunicatul de presa

Mirela Sacalus,
Expert informare-comunicare
Proiect POSDRU/161/2.1/G/137080
Structural Consulting™ Group – Partener

Vizualizări: 158