Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AEDU: Lansare proiect "RURAL EU-RO COMP – Competente si Antreprenoriat la Standarde Europene in Mediul Rural”


Investeste in oameni !
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 5: "Promovarea masurilor active de ocupare"
Domeniul major de interventie 5.2: „Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca
Contract de finantare: POSDRU/135/5.2/S/134154
Titlul proiectului: ”RURAL EU-RO COMP – Competente si Antreprenoriat la Standarde Europene in Mediul Rural”


30 iunie 2014

 
COMUNICAT DE PRESA

In data de 26.06.2014, la Hotel Marshal Garden din Bucuresti, incepand cu ora 12:30, Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana a organizat conferinta de lansare a proiectului "RURAL EU-RO COMP – Competente si Antreprenoriat la Standarde Europene in Mediul Rural”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea proiectului la inceputul perioadei de implementare. Acest proiect vizeaza masuri de crestere a ratei de ocupare a somerilor si se desfasoara in parteneriat intre beneficiar, Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana (www.asoc-edu.ro) si partenerul transnational: ANESPO, Asociatia Nationala a Scolilor Profesionale, Portugalia.
Masurile prevazute in cadrul acestui proiect vizeaza someri din mediul rural din 4 regiuni de dezvoltare din România, respectiv din: Bucuresti Ilfov, Sud Muntenia, Centru si Sud Est, judetele Arges, Brasov, Bucuresti, Constanta, Dambovita, Ilfov, Tulcea.

Pachetele generale de activitati includ:
  • facilitarea accesului la informare, orientare profesionala initiala privind piata muncii;
  • consiliere profesionala personalizata;
  • formare profesionala – cursuri de competente si cursuri de calificare;
  • dezvoltarea a 20 de noi afaceri in domenii non-agricole din mediul rural.

Atat managerul de proiect, dna. Luminita Lazar (AEDU), cat si reprezentantul partenerului transnational, dl. Luis Costa (ANESPO) au prezentat in detaliu activitatile planificate in cadrul proiectului si modul in care acestea vor contribui la atingerea principalului rezultat anticipat: beneficiarii proiectului vor avea noi oportunitati pentru identificarea si ocuparea unui loc de munca, cresterea competentelor, abilitatilor si calificarilor profesionale, increderii in sine si a motivatiei, generarea de noi locuri de munca.

Relatii suplimentare se pot obtine la:
Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana
asociatia_europa@yahoo.com,
www.asoc-edu.ro

Descarca Comunicatul de presa


Vizualizări: 245