Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi reglementari privind gestiunea fondurilor UE: AM-urile nu vor mai sanctiona beneficiarii pentru nereguli ce nu au impact financiar

Guvernul a adoptat ieri, 26 iunie, doua acte normative menite sa asigure o gestiune financiara mai buna a fondurilor europene, atat la nivelul beneficiarilor, cat si la nivelul autoritatilor cu competente in gestionarea acestor fonduri:

  • OUG privind modificarea si completarea OUG nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora;
  • HG privind stabilirea ratelor aferente reducerilor procentuale/ corectiilor financiare aplicabile pentru abaterile prevazute in anexa la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/ sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.

Modificarile aprobate coreleaza prevederile din legislatia nationala cu cele ale reglementarilor europene, se arata intr-un comunicat emis de MFEur.

„Nivelul corectiilor financiare ce pot fi aplicate beneficiarilor care nu respecta intocmai principiile europene si prevederile legislatiei in vigoare devine mai flexibil, penalizarea beneficiarilor aplicandu-se in functie de gravitatea abaterii savarsite. Aceste reglementari urmeaza sa fie aplicate si in perioada de programare 2014 -2020. Suplimentar, permitem AM-urilor sa nu mai sanctioneze beneficiarii pentru nereguli care nu au impact financiar”, sustine Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 125