Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Jos palaria pentru „fruncea” Romaniei!

Marti, 3 iunie 2014, proiectele europene reusite din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis au fost aplaudate la scena deschisa in cadrul conferintei „« Fruncea» sus!, organizata la Timisoara de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro, in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank si casa de avocatura Vilau & Mitel, avand alaturi partenerii regionali Consiliul Judetean Timis si Universitatea de Vest din Timisoara – Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor.


”Portstindardele” povestilor de succes au fost cinci beneficiari cu experiente diferite de implementare, dar legate de pasiune si daruire pentru indeplinirea obiectivelor asternute in cererile de finantare depuse la diferite autoritati:

  •  „Ce ne-am dorit a fost sa cream o schimbare in abordarea procesului educational de la noi. Si ce exemplu mai bun sa gasesti decat la universitati din Marea Britanie si Franta care deja fac educatie la parametri calitativi foarte inalti. Ca cercetator, mergeam de multe ori in aceste tari pentru a accesa bibliotecile de acolo. In momentul acesta(n.r. urmare a implementarii proiectului „Calitate si competente la standarde europene pentru personalul didactic din invatamantul superior in vederea cresterii competitivitatii scolii de economie din Romania ”, finantat prin POSDRU), orice student de la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor a Universitatii de Vest din Timisoara are la dispozitie aproximativ 1000 de carti de ultima ora in domeniul in care studiaza.” – Ovidiu Megan, Decan, FEEA, Universitatea de Vest din Timisoara.

  • „In 2002, noi faceam primul incubator de IT&C din Romania. Acum profitam de toata experienta pe care am castigat-o in perioada aceasta: prin proiectul „Structura regionala de afaceri si inovare in sectorul IT&C”, finantat prin POR, am realizat o cladire care combina doua spatii de birouri - spatii pentru incubare si spatii pentru IMM-uri. Am prins astfel doua faze de dezvoltare ale firmelor care lucreaza in acest domeniu(n.r. incubarea si dezvoltarea timpurie)” – Aura Junie, Sef Directia Dezvoltare, Primaria Timisoara.

  • „Fondurile europene au avut un impact major in comuna noastra. Nu atat asupra faptului ca ne-am dezvoltat si ca am reusit sa atragem o suma importanta de bani, cat prin schimbarea paradigmei de gandir: atat a noastra ca administratie publica locala, cat si a cetatenilor si a firmelor din localitate. Proiectul „Sistem de canalizare menajera, statie de epurare si extindere alimentare cu apa” este primul de acest fel din tara contractat prin masura 3.2.2(PNDR) si a asigurat acoperirea in proportie de 100% a alimentarii cu apa si canalizare a comunei” - Alin-Adrian Nica, Primar, Comuna Dudestii Noi, jud. Timis.

  • „Am pornit cu doua idei: prima idee a fost sa ii convingem pe oamenii cu care lucram ca invatarea continua este un mod de viata. A doua idee centrala a proiectului(n.r. Stimularea culturii antrepenoriale si calificari cheie in mediul rural – MICRA, finantat prin POSDRU) a fost dezvoltarea antreprenoriatului. Am stat zile intregi in comune, am stat de vorba cu fiecare om, fiecare om ni s-a parut foarte important” - Simona Cojocarescu, Administrator, SC Interlog SRL.

  • „In occident, de multa vreme, nou-nascutii se scaneaza pentru determinarea patologiei soldului. Si noi am incercat sa ne gandim daca nu cumva putem face ceva deoparte si de alta a frontierei, sa crestem calitatea. Si asa a aparut ideea proiectului „Strategie comuna pentru imbunatatirea calitatii actului medical in zona transfrontaliera Ungaria-Romania”.Vrem sa asiguram finantatorul ca rezultatele acestui proiect se vor multiplica din ce in ce mai mult” - Calin Popoiu, Manager de proiect, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara.

Proiectele care au ”defilat” pe scena Salii Multifunctionale a Consiliului Judetean Timis au adus in prim plan povestile unor profesori dedicati, a unor primarii preocupate in mod real de dezvoltarea localitatilor urbane sau rurale in fruntea carora stau, a unei companii private care dezvoltandu-se a inteles sa puna umarul si la dezvoltarea altor afaceri si povestea unor medici care si-au dat mana peste granita pentru binele pacientilor lor.


Experienta beneficiarilor „povestitori” a fost completata de cea a altor actori implicati in procesul de accesare si implementare al fondurilor structurale si de coeziune: finantatori, consultanti, reprezentanti ai mediului bancar.

Runda de aplauze continua la Bucuresti!


Conferinta „« Fruncea» sus!” este cel de-al treilea eveniment din seria de conferinte „Repornim impreuna motorul dezvoltarii regionale prin fonduri structurale”, care se desfasoara in perioada 10 mai - 15 iulie 2014 in marile orase ale tarii - Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti, Craiova, Iasi si Constanta. Urmatoarea conferinta – Fondurile structurale, chemate la B-I-S(M)! – va avea loc la Bucuresti, pe 10 iunie 2014.

Ajuta-ne sa DESCOPERIM, IMPARTASIM, APRECIEM SI …PREMIEM SUCCESUL!

Seria de conferinte „Repornim impreuna motorul dezvoltarii regionale prin fonduri structurale” se va incheia cu Gala Fondurilor Structurale, organizata pe 9 decembrie 2014, la Bucuresti, in cadrul careia initiativele de succes finantate din fonduri structurale vor fi nu doar promovate, ci si premiate.

„Oferim premiul I (n.r. vizite de studiu la Bruxelles) nu neaparat pentru vizitarea Bruxelles-ului, ci mai ales pentru a exista si contactul direct cu decidenti de la Bruxelles care gandesc aceste programe de finantare si care vor avea astfel sansa de a afla direct de la beneficiari ce e bine si ce trebuie imbunatatit”, a declarat dna. Angela Filote.

Inscrierea proiectelor in competitie se face prin formularului de candidatura disponibil pe site-ul www.proiecte-structurale.ro, pe cele 10 sectiuni ale Galei. Proiectele vor fi apreciate de catre un juriu format din profesionisti in domeniul finantarilor europene si personalitati cu competente recunoscute in domeniile care fac obiectul sectiunilor.

Inscrie-ti si tu proiectul la Gala Fondurilor Structurale pentru ca succesul initiativei tale sa devina…MOLIPSITOR!

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 155