Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu: 15 cadre didactice s-au familiarizat cu principiile egalității de șanse

15 cadre didactice universitare de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu au participat în perioada 25-26 septembrie la cursul „Egalitate de Șanse”.

Cursul a fost gratuit și a fost organizat de Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG în cadrul proiectului „Definirea calificării de psiholog și a descriptorilor sectoriali de învațare în vederea adaptării programelor de master în psihologie la nevoile pieței muncii din România” (POSDRU/86/1.2/S/58717).

În cadrul cursului, cadrele didactice participante au dobândit informații despre ce înseamnă egalitatea de șanse, ce sunt și cum se combat stereotipurile și prejudecățile de gen, cum poate fi asigurată egalitatea de șanse pentru persoanele cu dizabilități. Totodată, participanții au învățat ce sunt rolurile de gen, cum se manifestă discriminarea și care sunt cele mai potrivite soluții pentru combaterea acesteia.

Sesiunea de instruire a pus accent pe elemente practice și cu grad înalt de aplicabilitate. De asemenea, în cadrul cursului s-au oferit exemple de proiecte implementate în România în domeniul egalității de șanse, proiecte care se constituie ca exemple practici, aducând o contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea egalității de tratament și gen.

Proiectul „Definirea calificării de psiholog și a descriptorilor sectoriali de învațare în vederea adaptării programelor de master în psihologie la nevoile pieței muncii din România” (POSDRU/86/1.2/S/58717) este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat de Universitatea din București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, în calitate de Solicitant, în parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Vest din Timițoara, Maastricht School of Management Romania, Eurocenter Management Network, Structural ConsultingTM Group – www.fonduri-structurale.ro și Asociația pentru Studii Calitative și Interculturale din Sibiu (ASCIPS).

Vizualizări: 79