Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

380 mil euro pentru dezvoltarea societatii informationale si cresterii competitive

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a participat, joi, 20 septembrie a.c., la Oradea, la deschiderea Targului General International de bunuri de larg consum - VARADINUM EXPO 2007.

Cu acest prilej, in cadrul unei conferinte de presa, Iuliu Winkler a vorbit despre prioritatile Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, punand un accent deosebit pe preocuparea acestuia cu privire la gestionarea proiectelor finantate din Fonduri Structurale in domeniul IT&C prin implementarea operatiunilor Axei III din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, vor fi disponibile fonduri structurale destinate cresterii economice, iar din acestea peste 380 de milioane de euro sunt directionate, pentru urmatorii sapte ani, proiectelor care vizeaza dezvoltarea societatii informationale si cresterii competitive a companiilor din domeniu.

Ministrul a mai vorbit despre proiectul “Economia Bazata pe Cunoastere”, prin intermediul caruia, 11 comunitati din judetul Bihor vor fi conectate la Internet Broadband, suma care va fi investita ridicandu-se la 880.000 de dolari. El a spus ca, potrivit asigurarilor primite din partea consortiilor care instaleaza Retele Electronice ale Comunitatilor Locale, toate cele 11 comunitati bihorene vor fi conectate la Internet Broadband pana in data de 10 decembrie a.c.

Iuliu Winkler a mai anuntat ca Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va continua proiectul "Hotspot in zone publice pentru furnizarea de servicii Internet catre populatie”, precizand ca in acest sens au fost adresate invitatii primariilor din Oradea si Sanmartin - Baile Felix.

Ministrul a mai precizat ca VARADINUM EXPO 2007 se constituie intr-o manifestare care va avea efect favorabil pentru imbunatatirea balantei comerciale a Bihorului, remarcand ca economia acestui judet este una dinaminca, lucru care se reflecta si in locul sapte pe care il detine in topul judetelor cu un volum semnificativ al comertului exterior.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 89