Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Premii pe masura eforturilor…si succesului! Cele mai bune proiecte europene vor fi premiate la Gala Fondurilor Structurale!

Ieri, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro au lansat prima runda de aplauze pentru proiecte europene de succes!

Este vorba de o serie de 7 conferinte regionale, organizate in perioada 10 mai – 15 iulie 2014 in marile orase ale Romaniei. Intitulata Repornim impreuna motorul dezvoltarii regionale prin fonduri structurale, seria de conferinte este dedicata identificarii bunelor practici in accesarea si implementarea fondurilor europene; astfel, la fiecare conferinta vor fi invitati beneficiari care au implementat proiecte de succes, care vor vorbi despre lectiile invatate in timpul implementarii si despre modalitatile prin care aceste lectii pot fi valorificate in perioada 2014-2020.

In paralel cu seria de conferinte, organizatiile care au implementat proiecte finantate din fonduri europene isi vor putea inscrie proiectele la Gala Fondurilor Structurale. Organizata sub motto-ul SUCCESUL este MOLIPSITOR, Gala Fondurilor Structurale isi propune aprecierea si recompensarea eforturilor celor care au implementat proiecte cu impact - proiecte care au schimbat destine, au adus valoare adaugata comunitatilor si constituie exemple de buna practica pentru toti cei interesati de accesarea de finantari europene.

In cadrul Galei vor fi fi premiate cele mai bune proiecte si organizatiile care le-au derulat, evenimentul fiind precedat de o perioada de inscriere a proiectelor, intre 10 mai si 30 septembrie 2014, respectiv de o perioada de jurizare a acestora in baza unor criterii prestabilite. In functie de natura rezultatelor proiectului si programul de finantare accesat, beneficiarii de fonduri europene isi vor putea inscrie proiectele intr-una din cele 10 sectiuni ale Galei:

1. Scoala face omul OM
2. Cu impact INCLUS!
3. Administratie user-friendly
4. Impact Macro la nivel Micro
5. Bucurosi de oaspeti!
6. Out of the (innovation) box
7. Verde la proiecte!
8. Infrastructura...pe catwalk!
9. Schuman-ul european in Poiana lui Iocan!
10. Praslea cel voinic in Tara Finantarilor

Descrierea celor 10 sectiuni poate fi consultata pe pagina dedicata Galei. Inscrierea proiectelor se va face prin completarea de catre beneficiari a unui formular online, care va fi disponibil pe site incepand cu data de 10 mai. Criteriile de eligibilitate si selectie si metodologia de evaluare a proiectelor vor putea fi, de asemenea, consultate pe pagina Galei incepand cu 10 mai 2014. Proiectele vor fi apreciate de catre un juriu format din 3 experti: profesionisti in domeniul finantarilor europene si personalitati cu competente recunoscute in domeniile care fac obiectul sectiunilor.

Premiile vor fi pe masura eforturilor celor care le-au castigat: vizite de studiu la Bruxelles. „Vom organiza cu castigatorii sectiunilor o vizita de studiu la Bruxelles in care vom incerca sa ii punem fata in fata cu decidentii pe finantari europene, cu cei care care ar putea sa schimbe regulile astfel incat ele sa fie si mai prietenoase fata de beneficiari”, a declarat Angela Filoti, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Bucuresti, la conferinta de presa de lansare a evenimentelor, organizata ieri, 14 aprilie.

Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 145