Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Incepand cu 2014, depunerea proiectelor pe dezvoltare rurala se va face online!

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a anuntat ca va primi on-line cererile de finantare ale investitorilor in agricultura prin intermediul portalului www.apdrp.ro.

Incepand cu prima sesiune de depunere de proiecte din 2014 pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, potentialii beneficiari se vor inregistra pe pagina de internet a APDRP, vor completa cu informatii specifice o serie de date de identificare si vor incarca in format electronic Cererea de Finantare, cu toate documentele anexate pentru a fi transmise automat catre APDRP.

Fermierii care solicita fonduri pentru fermele de familie vor depune, in continuare, Cererile de Finantare la Oficiile judetene ale APDRP in format tiparit si electronic.

„Depunerea on-line a cererilor de finantare vine ca o facilitate pentru investitorii din agricultura care doresc sa acceseze fondurile europene acordate prin PNDR. De asemenea, se constituie si ca o etapa in demersul APDRP de a optimiza si facilita procesul de solicitare a fondurilor europene. Facilitatea consta in usurinta completarii Dosarului Cererii de Finantare, dar si a depunerii acestuia, fara a mai fi necesara deplasarea la Oficiile judetene ale APDRP. In aceeasi ordine de idei, sistemul va permite eliminarea oricaror suspiciuni privind depunerea si inregistrarea proiectelor. Depunerea on-line reprezinta un prim pas de simplificare a procedurilor de lucru cu beneficiarii, astfel incat beneficiarii sa nu mai fie pusi pe drumuri, si sa se evite pierderea de timp si de bani.” a precizat Directorul General al APDRP, David Eugen Popescu.

Dupa completarea datelor obligatorii de identificare ale solicitantului si proiectului propus pentru finantare, Cererea de Finantare impreuna cu anexele aferente vor fi incarcate pe pagina de internet www.apdrp.ro. Daca incarcarea a fost realizata cu succes, se va emite un bon de ordine aferent depunerii respective. Alocarea bonurilor de ordine se va realiza prin generarea unei secvente unice pe sesiune. Ulterior, daca proiectul este declarat neconform, solicitantul va fi notificat in acest sens. Daca proiectul este conform, acesta va urma toate etapele procedurale de evaluare si selectie.

„Subliniez importanta ca solicitantii sa depuna din timp proiectele, pentru a evita respingerea proiectului pentru ca a depasit termenul limita de depunere – nu se poate depasi nici cu un minut ora de inchidere a sesiunii, dat fiind faptul ca sistemul inchide automat sesiunea. De asemenea, daca proiectul se depune din timp, in cazul in care acesta este neconform, solicitantul are timp sa corecteze eroarea si sa depuna din nou proiectul in cadrul aceleiasi sesiuni.” a mentionat David Eugen Popescu.

Toate precizarile privind procesul de depunere on-line vor fi detaliate in Ghidul Solicitantului si, dupa aprobarea acestuia, vor fi publicate pe pagina de internet a APDRP.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 124