Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Orasul Pucioasa obtine fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii educationale

La inceputul lunii aprilie, ADR Sud Muntenia a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Reabilitare si modernizare Scoala nr. 1 «Mihai Viteazu» Pucioasa, judetul Dambovita”. Orasul Pucioasa, in calitate de beneficiar, a accesat fonduri nerambursabile Regio in cadrul Axei 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii pentru formarea profesionala continua”.

Contractul de finantare are o valoare totala de 1.765.431,81 lei, din care valoarea totala eligibila a proiectului este de 1.263.937 de lei (1.074.346,45 lei reprezinta fonduri nerambursabile FEDR, 164.311,81 lei fonduri de la bugetul national, iar 25.278,74 lei cofinantarea eligibila a beneficiarului).

Prin implementarea proiectului, ce are ca termen de realizare 14 luni, se urmareste imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie pentru asigurarea unui proces de invatamant la standarde europene si, totodata, pentru cresterea participarii populatiei scolare la procesul educational. Cu sprijin financiar nerambursabil Regio se vor executa lucrari de modernizare a Scolii nr. 1 „Mihai Viteazu” din orasul dambovitean Pucioasa.

Cladirea unitatii de invatamant, ce are o arie construita de aproximativ 750 de metri patrati si doua etaje, va fi reabilitata termic pentru a se asigura un spatiu adecvat desfasurarii procesului educational pentru elevi si cadre didactice. Totodata, scoala generala, ce are 18 sali de clasa in care invata peste 600 de elevi de clasele I – VIII, va fi dotata corespunzator cu mobilier, echipamente didactice si IT, in vederea atingerii standardelor europene.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 110