Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania a trimis oficial Acordul de Parteneriat 2014-2020 Comisiei Europene

Ieri, 31 martie, Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial propunerea de Acord de Parteneriat 2014-2020 Comisiei Europene, prin sistemul informatic de comunicare – Structural Funds Communication (SFC), dupa cum se arata intr-un comunicat de presa transmis de MFEur.

“Dupa ce a trimis in trecut versiuni de lucru ale acestui document in cadrul dialogului informal, Romania a trimis oficial Comisiei Europene propunerea de Acord de Parteneriat. Transmiterea oficiala a acestui document inseamna ca Romania se apropie de momentul semnarii Acordului de Parteneriat", a declarat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

Conform ministrului, Comisia are la dispozitie trei luni pentru a analiza documentul, perioada de timp care poate fi intrerupta daca statului membru ii sunt transmise comentarii pe marginea acestui document. "Subliniez ca România nu inregistreaza nicio intarziere in trimiterea propunerii de Acord de Parteneriat, termenul limita prevăzut de regulamentul UE fiind 22 aprilie 2014”, a adaugat Eugen Teodorovici.

Acordul de parteneriat transmis Comisiei include propunerea privind alocarile financiare indicative pentru programele operationale finantate din fonduri structurale, astfel:

  • Programul Operational Infrastructura Mare: 9,5 mld. euro
  • Programul Operational Regional: 6,7 mld. euro
  • Programul Operational Capital Uman: 4,2 mld. euro
  • Programul Operational Competitivitate: 1,2 mld. euro
  • Programul Operational Capacitate Administrativa: 0,55 mld. euro
  • Programul Operational Asistenta Tehnica: 0,21 mld. euro

Sistemul de implementare a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 prevede ca programele operationale sa fie gestionate la nivelul a numai a trei ministere:
  • MFEur va fi autoritate de management pentru: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Asistenta Tehnica;
  • MDRAP va fi autoritate de management pentru: Programul Operational Regional, Programul Operational Capacitate Administrativa, respectiv pentru programele de cooperare teritoriala europeana;
  • MADR va fi autoritate de management pentru PNDR si POP.

Descarca Acordul de parteneriat

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 156