Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: „S-au finalizat toate evaluarile pe POSDRU. Marti vor fi publicate si listele pe apelurile pentru care nu au fost inca anuntate rezultatele”

Prezent astazi la conferinta „MediafaxTalks about European Funds”, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anuntat ca toate evaluarile pe POSDRU au fost finalizate, marti, 25 aprilie 2014, urmand sa fie publicate listele dupa faza B si pentru apelurile pentru care nu au fost inca anuntate rezultatele.

„Pana la finalul lunii aprilie 2014 se va fi finaliza si procesul de contractare a proiectelor pe POSDRU pe apelurile din 2013”, a adaugat acesta.

Raspunzand intrebarii adresate de Dan Barna, Managing Partner Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.rowww.proiecte-structurale.ro cu privire la apelurile de proiecte pe DMI 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale” si DMI 6.4. „Initiativele transnationale pentru o piata inclusiva a muncii”, domnul Teodorovici a dat asigurari ca in luna aprilie urmeaza sa se lanseze si aceste doua linii de finantare, confirmand ca in cazul liniei pe economia sociala nu se va astepta aprobarea legii care ar urma sa reglementeze acest domeniu.

Aceste doua apeluri de proiecte vor marca si inchiderea procesului de lansare de linii de finantare pe POSDRU 2007-2013.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene a anuntat ca se pregatesc schimbari la Instructiunea privind mecanismul decontarii cererilor de plata in cadrul POSDRU (n.r. Instructiunea 82/29.11.2013), respectiv eliminarea prevederii care permite depunerea de cereri de plata pentru cheltuieli neefectuate doar in termen de maxim 3 zile de la emiterea/acceptarea facturii sau intocmirea statelor de plata.

O astfel de modificare ar extinde mecanismul cererilor de plata si catre cheltuielile neefectuate (dar pentru care a expirat termenul de 3 zile impus de prezenta Instructiune), venind in sprijinul beneficiarilor care intampina dificultati financiare privind plata tuturor cheltuielilor angajate pe proiect.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 76