Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Competitie dedicata studentilor cu idei de intreprinderi sociale!

Impact Hub Bucuresti si Fundatia ERSTE au lansat editia din 2014 a Social Impact Award, competitie de antreprenoriat social pentru studentii din Romania. Concursul incurajeaza tinerii sa dezvolte proiecte care, pe langa obtinerea unui profit, au impact pozitiv in societate. Initiativa se desfasoara anul acesta in 8 tari europene, Austria, Cehia, Croatia, Elvetia, Grecia, Romania, Rusia si Slovacia iar partenerul principal este Fundatia ERSTE.

In Romania, un juriu compus din peste 10 membri va desemna proiectele castigatoare ale celor trei premii de cate 5.000 de lei, iar un al patrulea premiu, in valoare de 3.000 de lei, va fi decis de votul publicului.

Sub sloganul „Push the button, change the world!”, competitia ofera tuturor studentilor interesati oportunitatea de a participa la seminarii de informare si instruire in domeniul antreprenoriatului social. Alaturi de specialisti in domeniu, studentii vor identifica posibile idei de afaceri sociale pornind de la problemele societatii, vor invata cum sa creeze modele de afaceri sustenabile si cum sa transmita mesaje convingatoare catre finantatori, parteneri sau viitori clienti. Seminariile vor avea loc la Impact Hub Bucuresti, participarea fiind gratuita pentru studenti, pe baza inscrierii online.

De la reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, dezvoltare comunitara, pana la tehnologii de informare si de comunicare, drepturile omului, egalitatea de sanse, studentii, organizati in echipe de maximum cinci persoane, isi pot alege orice tema pentru a dezvolta o idee de afacere sociala, atata vreme cat ea este relevanta pentru comunitatea in care se doreste implementarea sa.

Informatii detaliate despre inscriere, programul atelierelor tematice precum si criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competitiei: http://socialimpactaward.ro.

Data limita pentru inscrieri este 15 aprilie 2014.

Proiectele inscrise in competitie vor fi evaluate de un juriu multidisciplinar cu experienta in diverse domenii de activitate, dar cu interese comune in zona de antreprenoriat social: Ciprian Stanescu - Aspen Institute, Diana Certan - Fundatia Noi Orizonturi, Florin Ghinda - RomaniaPozitiva.ro, Oana Paun - Impact Hub Bucharest, Oana Toiu - Business Models Inc., Tincuta Apateanu - Asociatia Edusfera, Vlad Craioveanu - Impact Hub Bucharest & Business Models Inc., Zoltan Bereczki - NESsT.

Premii:
Castigatorii din Romania vor primi patru premii, dupa cum urmeaza:
- 3 premii in urma evaluarii juriului (3 x 5000 lei)
- 1 premiu de popularitate de 3000 de lei pe baza votului online din perioada 7-20 mai 2014.

In afara premiilor in bani, reprezentantii proiectelor castigatoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internationale si vor beneficia de abonamente la Impact Hub Bucuresti in perioada iunie - august 2014.

„Fundatia ERSTE sprijina Social Impact Award pentru ca suntem convinsi ca antreprenoriatul social reprezinta o solutie viabila pentru diferite probleme ale societatii. Totodata, dorim sa sprijinim entuziasmul, creativitatea si spiritul inovator caracteristic tinerilor, provocandu-i sa dezvolte idei de intreprinderi sociale sustenabile”, a declarat Franz Karl Prüller, membru al Consiliului de Conducere si Directorul Programului de Dezvoltare Sociala al Fundatiei ERSTE.

„Prin programele pe care noi la Impact Hub Bucuresti le desfasuram sustinem initiativele antreprenoriale ce vizeaza si un impact social, iar lucrul cu noua generatie de antreprenori ne-a incurajat sa organizam Social Impact Award in Romania si in 2014. Suntem convinsi ca vom intalni multi studenti cu initiativa atat la evenimente cat si ca aplicanti, iar pentru castigatori sustinerea unei comunitati precum cea de la Impact Hub si premiile financiare ii vor ajuta sa isi puna ideile in practica”, a declarat Oana Paun, Managing Director si Co-Fondator Impact Hub Bucuresti.

Competitia de anul trecut a avut trei castigatori din Romania. Proiectul InoTech si „Cooperativa de arta” au fost declarate castigatoare in urma evaluarii juriului, iar proiectul ZenDoo Kindergarten a primit premiul de popularitate in urma voturilor online. InoTech este un proiect de mediu care vizeaza dezvoltarea de noi concepte si produse in domeniul reciclarii, cum ar fi amenajarea spatiilor publice cu produse reciclate (canapele realizate din PET-uri si Bean Bags). Cooperativa de arta realizeaza tricouri unicat pe care le comercializeaza in scopul sustinerii unei organizatii non-profit. Proiectul ZenDoo in gradinite are in vedere dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor intre trei si noua ani, prin piese de teatru, cursuri de teatru si de dezvoltare personala.

Calendar Social Impact Award (SIA) 2014:

  • 13 martie – Lansare Social Impact Award 2014 & deschiderea inscrierilor
  • 31 martie – studentii vor avea ocazia sa afle detalii despre competitie si sa cunoasca antreprenori sociali din Romania, printre care se numara trei dintre castigatorii editiei din 2013 a Social Impact Award (Stefan Sava, Cezar Cherciu, Dragos Iulian Matei). http://socialimpactaward.ro/workshop/sia-info-session/
  • 4 aprilie – seminar de identificare a ideilor de afaceri sociale. http://socialimpactaward.ro/workshop/idea-generation/
  • 7 aprilie – seminar de instruire privind transformarea ideii intr-un model de afacere sustenabila http://socialimpactaward.ro/workshop/social-business-models/
  • 15 aprilie – Data limita pentru inscrieri in competitia de idei
  • 7 - 20 mai – Vot online pentru ideile finaliste
  • 21 mai – Ceremonia de premiere la Impact Hub Bucuresti

Vizualizări: 215