Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: Un proiect bancabil nu trebuie sa mai fie evaluat si de institutiile statului pentru a beneficia de fonduri europene

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a avut vineri, 14 martie, o intrevedere cu partenerii sociali implicati in proiecte implementate in cadrul POSCCE pentru a discuta despre problemele pe care le intampina in implementare si despre solutiile identificate de acestia. Intalnirea vine in contextul in care AM POSCCE a fost transferata, incepand cu 1 martie 2014, in subordinea MFEur si la numai cateva zile dupa ce ministrul Teodorovici a avut o intalnire similara cu ONG-urile implicate in implementarea POSDRU.

Cu acest prilej, ministrul Fondurilor Europene le-a propus celor prezenti o schimbare a abordarii si, totodata, a mentalitatii cu privire la maniera de utilizare a banilor europeni. „Dumneavoastra semnalati probleme, cautam solutii impreuna iar eu incerc sa gasesc calea cea mai sigura si mai eficienta de implementare a lor. Pana la urmatoarea noastra intalnire astept propuneri, initiative ca sa putem identifica solutii rapide, simple si eficiente”, a declarat ministrul Teodorovici.

Printre propunerile inaintate de Eugen Teodorovici partenerilor sociali se numara reducerea numarului si tipului documentelor solicitate beneficiarilor, dar si dezvoltarea de solutii de finantare integrate pentru beneficiari. Totodata, ministrul a sustinut ca un proiect bancabil nu trebuie sa mai fie evaluat si de institutiile statului pentru a beneficia de fonduri europene, ci sa fie finantat automat in situatia in care proiectele raspund prioritatilor stabilite prin programele operationale.

Cei interesati sa vina in intampinarea demersului si sa contribuie la transmiterea problemelor cu care se confrunta pot transmite sugestii la adresa contact.minister@fonduri-ue.ro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 123