Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noua state noi membre UE mai aproape de Spatiul Schengen



Statele noi membre ale Uniunii Europene, cu exceptia Ciprului, au fost conectate la Sistemul Informatic Schengen de la 1 septembrie 2007. Aceasta este o conditie esentiala pentru ca aceste state sa se poata alatura Spatiului Schengen. Cele 15 state membre UE, plus Norvegia si Islanda, care formeaza in prezent Spatiul Schengen, vor decide in luna noiembrie daca incep sa deschida granitele si cu cele noua state noi membre.
A doua conditie esentiala care trebuie indeplinita pentru a se alatura Spatiului Schengen este securizarea granitelor externe UE. Toate cele noua state carte doresc sa adere la Spatiul Schengen: Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia si Ungaria, au granite cu state non-membre ale Uniunii Europene.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Friso Roscam Abbing a declarat saptamana trecuta ca inspectiile Comisiei in cele noua state membre au revelat o buna pregatire in ceea ce priveste securizarea frontierelor externe UE. Aceasta ar trebui sa atraga o decizie pozitiva din partea statelor Schengen in noiembrie.


Sursa: EU-RO Newsletter

Vizualizări: 95