Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apel la mai multa transparenta pe POSDRU: Societatea civila cere AM-ului sa publice si numele partenerilor din proiectele castigatoare!

Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale a transmis astazi o solicitare catre AM POSDRU prin care cere publicarea numelor partenerilor din cadrul tuturor proiectelor declarate castigatoare in cadrul apelurilor lansate in 2013. In prezent, listele cu aceste proiecte, publicate pe site-ul www.fseromania.ro, contin doar urmatoarele categorii de informatii: IDul din ActionWeb al proiectului, titlul, numele solicitantului, punctajul obtinut in urma evaluarii si bugetul aprobat.

Conform initiatorilor solicitarii, numele partenerilor implicati in cheltuirea bugetului fiecarui proiect trebuie sa fie o informatie accesibila oricui pe site-ul AM POSDRU, mai ales in conditiile in care implementarea activitatilor finantate in cadrul POSDRU intra in raspunderea parteneriatului castigator.

De asemenea, tinand cont de dezbaterile lansate anul trecut in jurul felului in care autoritatile publice isi selecteaza partenerii pentru proiecte cu finantare nerambursabila, respectarea principiului transparentei este esentiala in eliminarea oricaror suspiciuni care ar plana asupra programului operational.

Coalitia atrage, de asemenea, atentia ca efortul depus de Ministerul Fondurilor Europene pentru cresterea gradului de absorbtie risca sa fie incetinit de incapacitatea AM POSDRU de a eficientiza timpii de evaluare a proiectelor si de amanarea repetata a lansarii apelurilor aferente DMI 6.1 si 6.4. Pentru aceste linii de finantare fost deja anuntate oficial 3 termene ce nu au fost respectate - iulie, septembrie si decembrie 2013.

Pentru a consulta solicitarea transmisa catre AM POSDRU, click aici.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale

Vizualizări: 113