Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Nivelul primei unice de garantare pentru masurile 121 si 123 din cadrul PNDR ramane la 1,25%

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a aprobat in data de 10 ianuarie 2014 nivelul primei unice de garantare ce se va practica in anul 2014 in cadrul schemei de garantare pentru agricultura, pentru masurile 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” si 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice” din cadrul PNDR.

Astfel, acesta va fi de 1,25% pe an pentru beneficiarii garantiilor acordate de fondul de garantare al Creditului Rural – IFN SA, pe schema de garantare pentru agricultura, atat pentru garantiile existente in sold la 31 decembrie 2013, cat si pentru cele acordate in cursul anului 2014.

Decizia a fost luata in urma propunerii venite din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural, in vederea crearii conditiilor necesare pentru continuarea schemelor de garantare. Practicarea unei prime de garantare unice de 1,25% pe an prezinta avantaje si prin diminuarea costurilor suportate de beneficiari, cu efecte favorabile in implementarea proiectelor si cresterea absorbtiei fondurilor europene.

Prima de garantare perceputa de gestionarul fondului de garantare reprezinta o prima unica a carei valoare se stabileste anual la propunerea gestionarului fondului de garantare, luand in considerare conditiile pietei si se aproba prin ordinul ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Nivelul primei unice de garantare a fost de 1,25% atat in 2012, cat si in 2013.

Sursa: MADR

Vizualizări: 93