Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Majorari salariale pentru majoritatea angajatilor care gestioneaza fonduri europene

Salariile angajatilor celor mai multe Autoritati de Management pentru Programele Operationale vor fi aliniate la nivelul de salarizare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, ceea ce va duce la majorarea remuneratiilor lunare. Decizia a fost adoptata de Guvernul Romaniei in sedinta de ieri.

Decizia mentionata se va aplica pentru angajatii Autoritatilor de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport, Programul Operational Sectorial Mediu, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, respectiv Programul Operational Pescuit.

“Unificarea bazei de salarizare la nivelul celei aplicate la Ministerul Fondurilor Europene va sustine accelerarea absorbtiei fondurilor europene: acesti functionari trebuie sa performeze, iar veniturile mai mari ii vor stimula sa dea rezultatele de care are nevoie Romania in acest domeniu. Suplimentar, unificarea nivelului de salarizare reprezinta si o masura de combatere a coruptiei. Vreau sa ii multumesc premierului ca a sustinut adoptarea acestei masuri, care beneficiaza si de sprijinul Comisiei Europene. Subliniez ca urmeaza doi ani dificili, 2014 si 2015, in care trebuie sa acceleram absorbtia fondurilor europene si in care actuala perioada de programare se suprapune cu perioada de programare 2014-2020”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 155