Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UE urmareste imbunatatirea si sprijinirea politicii industriale durabile precum si abordarea sustinuta a productiei si a consumului

Uniunea Europeana urmareste imbunatatirea si sprijinirea politicii industriale durabile precum si abordarea sustinuta a productiei si a consumului.
Aceasta implica aspecte economice, sociale si de mediu, pentru care sunt necesare tehnologii, produse si servicii mai bune, sustinute si inovatoare.

In acest scop, Comisia Europeana va publica in curand planurile de actiune “Catre o politica industriala durabila” si “Consum si productie durabile” pentru a propune actiuni eficiente si concrete care sa conduca la emisii scazute de CO2 si la eficienta consumului de energie si care sa reduca astfel impactul asupra mediului si sa determine o utilizare mai sustinuta a resurselor naturale.

in acest sens, Comisia Europeana a lansat o consultare publica privind “Planurile de actiune pentru consum si productie durabile si pentru o politica industriala durabila”.

Comisia Europeana urmareste sa cunoasca opiniile autoritatilor publice, mediului de afaceri, organizatiilor non-guvernamentale si ale altor factori interesati, cu privire la diferitele optiuni in ceea ce priveste politica industriala care ar putea fi implementate la nivelul Uniunii Europene sau de catre statele membre pentru a atinge acest obiectiv.

Chestionarul aferent consultarii publice, in limba engleza, a carui completare dureaza aproximativ 15 minute, poate fi accesat la adresa: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=SurveySIPSCP&lang=en.

Termenul limita de raspuns la consultarea publica este 23 septembrie 2007 iar analiza rezultatelor acesteia va fi publicata pe site-ul Comisiei Europene

Sursa: Ministerul Enonomiei si Finantelor

Vizualizări: 119