Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aripa ''Vasile Parvan'' a Facultatii de Drept din Bucuresti, consolidata si modernizata printr-un program MDRAP

Aripa ”Vasile Parvan” a Facultatii de Drept a fost consolidata si modernizata prin Programul pentru prevenirea riscului la dezastre naturale, componenta B: Reducerea riscului seismic, program gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si finantat cu fonduri de la Banca Mondiala.

”Ma simt onorat ca am avut eu ocazia sa inaugurez acest corp de cladire si doresc sa le transmit aprecierea mea reprezentantilor Facultatii de Drept, pentru faptul ca au avut o contributie financiara comparabila cu cea a ministerelor care au co-finantat proiectul. Este o dovada ca Guvernul poate face lucruri bune impreuna cu mediul universitar, de altfel am avut o discutie si despre alte facultati din Bucuresti unde trebuie sa investim. Va asigur ca de la Ministerul Dezvoltari Regionale si Administratiei Publice veti avea sprijin pentru orice fel de investitii si speram ca aici sa cresteti generatiile viitoare de juristi asa cum trebuie.”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Valoarea investitiei depaseste suma de 8 milioane de lei, din care peste 2 milioane de lei reprezinta co-finantarea MDRAP, din creditul extern asigurat de Banca Mondiala, si co-finantarea Guvernului, diferenta reprezentand contributia financiara a Facultatii de Drept si a Ministerului Educatiei Nationale.

Lucrarile au inceput in decembrie 2011 si au fost receptionate in luna iulie a anului curent. Proiectul a vizat aripa ”Vasile Parvan” a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, compusa din doua tronsoane, cu o suprafata construita de 988 mp si o suprafata desfasurata de 3.694 mp.

Interventiile au fost executate in concordanta cu respectarea statutului de monument istoric, grupa A, al cladirii. Astfel, s-a recurs la consolidarea peretilor si terenului, refacerea pardoselilor, restaurarea fatadelor aripii, cu respectarea tuturor elementelor decorative existente, inlocuirea tamplariei degradate, din lemn, cu una noua, din lemn stratificat si cu geam termopan, dar cu pastrarea imaginii celei vechi, precum si refacerea instalatiilor termice, electrice si sanitare.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 315