Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele de Transport si Mediu vor fi implementate cu sprijinul expertilor internationali

Ministerul Fondurilor Europene a incheiat marti, 24 septembrie, un acord cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru contractarea de experti BEI in scopul imbunatatirii implementarii proiectelor din sectoarele transport si mediu, finantate din fonduri europene. Acordul a fost semnat de vicepresedintele BEI, Mihai Tanasescu, de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, de ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, respectiv de reprezentantul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, secretarul de stat Alexandru Nastase.

Valoarea acordului semnat este de 7,5 milioane de euro, suma care acopera plata expertilor pe o perioada de doi ani, dar si achitarea unor servicii contractate de BEI de la terti. Acordul este finantat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operational Asistenta Tehnica.

In cadrul acestui acord, Ministerul Fondurilor Europene va contracta sapte experti BEI care vor oferi consultanta Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Transport, Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Mediu, dar si MFE.

Expertii Bancii Europene de Investitii vor avea calitatea de consultanti independenti si vor oferi sprijin in toate etapele implementarii proiectelor din sectoarele mentionate: de la lansarea ofertelor pana la exploatarea facilitatilor acestora.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 85