Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 1 milion euro fonduri nerambursabile Regio pentru renovarea policlinicii din Campeni

Un nou contract de finantare nerambursabila semnat saptamana trecuta la sediul ADR Centru aloca 4,62 milioane lei fonduri nerambursabile pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Orasenesc din Campeni, judetul Alba. Fondurile sunt alocate din bugetul POR la nivelul Regiunii Centru, pentru reabilitarea, modernizarea si echiparea spatiilor din fosta Policlinica.

Proiectul de „Reabilitare, modernizare si echipare ambulatoriu de specialitate la Spitalul Orasenesc Campeni” are o valoare totala de 5,93 milioane lei, din care 4,62 milioane lei reprezinta suma solicitata ca fonduri nerambursabile de catre beneficiar, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia Consiliului Local Campeni la cheltuielile eligibile ale proiectului. Prin fondurile solicitate se va reabilita structura de rezistenta a cladirii si principala zona de acces, se vor crea facilitati pentru persoanele cu handicap, se vor instala balustrade, rampe de acces si usi duble la caile de acces. De asemenea, se vor inlocui geamurile si se va izola termic fatada cladirii, se vor reamenaja toaletele, se va reabilita sistemul de iluminat, precum si cele 18 cabinete medicale amplasate pe doua etaje, care se vor dota cu aparatura medicala, instrumentar chirurgical si mobilier specific.

„Este cel de-al optulea proiect finantat la nivelul Regiunii Centru pentru reabilitarea infrastructurii de sanatate. Celelalte proiecte se deruleaza in fiecare din judetele Regiunii Centru, dar in Tara Motilor, din judetul Alba, Regio a sustinut si modernizarea ambulatoriului spitalului din orasul Abrud. Prin fondurile nerambursabile alocate pana in prezent, vorbim de peste 22,7 milioane euro, vom reusi, la finalul implementarii acestor proiecte, sa avem policlinici moderne si cabinete medicale de specialitate eficiente, cel putin pentru o parte din infrastructura de sanatate din Regiunea Centru. Necesitatea oferirii de conditii decente a serviciilor, de utilizare a unei aparaturi medicale performante va ramane in continuare una dintre prioritatile de finantare pe care o vom derula si in perioada 2014-2020”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

”Ne bucuram ca am reusit sa semnam acest contract de finantare care asigura fondurile necesare pentru modernizarea unor servicii de sanatate, vitale pentru noi. Dupa inchiderea spitalului de la Baia de Aries, Ambulatoriul de la Campeni, alaturi de cel din Abrud, au preluat toate cazurile medicale ale locuitorilor din Tara Motilor. Acoperim si deservim populatia atat din oras, cat si cea care locuieste la o distanta de peste 60 de km de localitatea Campeni, adica mai mult 50.000 de locuitori. Pentru noi aceste fonduri reprezinta o sansa sa ridicam standardele serviciilor oferite populatiei, dar fara a impovara bugetul local, care prin fondurile nerambursabile obtinute, a redus costurile pentru aceste lucrari ce erau necesare” a declarat Andres Ioan Calin, primarul orasului Campeni.

Proiectul este finantat prin DMI 3.1 - Reabilitarea/modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate. La nivelul Regiunii Centru mai sunt 2 proiecte ce solicita fonduri pentru reabilitarea ambulatoriilor de spitale, pentru care se vor semna in urmatoarea perioada contractele de finantare nerambursabila, unul dintre ele fiind localizat in municipiul Targu Mures si celalalt in orasul Cugir-Alba.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 119