Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UPDATE: Romania cere Comisiei Europene rambursari de 1 miliard de lei pe POSDRU

Conform Agerpres, premierul Victor Ponta a declarat ca saptamana aceasta Guvernul se afla in procedura de finalizare si transmitere catre Comisia Europeana a unor cereri de rambursare de aproape un miliard de lei pe POSDRU, dupa ce in cadrul sedintei de Guvern de saptamana trecuta a fost adoptata HG nr. 680/04.09.2013 privind aplicarea de corectii financiare preventive de 25%, conform solicitarii Comisiei Europene. Potrivit Hotararii, Autoritatea de certificare si plata din cadrul Ministerului Finantelor Publice va efectua deducerea procentuala definitiva din declaratiile de cheltuieli care se vor transmite Comisiei Europene.

Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial de ieri, 10 septembrie 2013.

Descarca documentul

Elemente de context

In perioada 29 ianuarie-01 februarie 2013, Comisia Europeana - prin Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune (DG EMPL) - a desfasurat un audit de monitorizare pentru evaluarea progresului implementarii recomandarilor referitoare la verificarile de prim nivel ale Autoritatii de Management, din raportul final al misiunii de audit din aprilie-mai 2012 (recomandari ce au condus la pre-suspendarea programului in august anul trecut).

Ca urmare a misiunii de follow-up, platile catre Romania au fost reluate. Ele au fost insa conditionate de introducerea continua si eficienta de catre statul roman a procedurilor imbunatatite privind implementarea proiectelor si aplicarea de corectii financiare forfetare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 87