Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Economie Sociala: Se lanseaza DMI 6.1. - strategice si granturi. Alocarea financiara este de 200 de milioane de euro

Oficialii Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstince,  prezenti la Conferinta Nationala a Economiei Sociale au anuntat ca astazi urmeaza a fi postate spre consultare publica Ghidurile Solicitantului – Conditii Specifice pe DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (cereri de propuneri de tip strategic si grant, POSDRU). Perioada de consultare anuntata este de 10 zile, urmand ca sesiunea de depunere sa dureze 2 saptamani.

Acestia au mai mentionat ca exista posibilitatea suplimentarii alocarii financiare initiale de 200 milioane de euro in functie de economiile realizate si de previziunile financiare. Conform acestora, se are in vedere atat finantarea de intreprinderi noi cat si dezvoltarea celor deja existente.

Oficial, astazi acestia au anuntat anularea schemei de granturi pe 6.1. lansata acum 2 ani, desi zvonuri privind anularea acesteia aparusera cu mult timp in urma.

Elemente de context

Linia de finantare aferenta Cererii de Propuneri de Proiecte de tip grant 112 pe DMI 6.1. "Dezvoltarea economiei sociale" a fost lansata initial pe 20 decembrie 2010, dar din cauza functionarii defectuoase a Action Web, AM POSDRU a decis anularea tuturor celor peste 2500 de schite depuse si relansarea liniei pe 17.01.2011, in numai o zi depunandu-se 1969 cereri de finantare. Linia a fost declarata inchisa incepand cu 18.01.2011, cererile depasind alocarea cu 755%.

Ioana Derscanu,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 142