Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului educational din judetul Dambovita

Saptamana aceasta a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul „Modernizare si extindere Scoala nr. 4 Elena Donici Cantacuzino din orasul Pucioasa, judetul Dambovita”.

Orasul Pucioasa, in calitate de beneficiar, va accesa primele fonduri nerambursabile Regio, in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii pentru formarea profesionala continua”.
Valoarea totala a contractului de finantare este de 2.479.057,87 lei, din care valoarea totala eligibila a proiectului este de 1.806.835,50 lei (1.535.810,18 lei reprezinta fonduri nerambursabile FEDR, 234.888,61 lei fonduri de la bugetul national, iar 36.136,71 de lei cofinantarea eligibila a beneficiarului).

Prin implementarea acestui proiect se va imbunatati calitatea in educatie prin extinderea, modernizarea si dotarea cu echipamente a Scolii nr. 4 Elena Donici Cantacuzino. Astfel, se va asigura un spatiu adecvat desfasurarii procesului educational pentru elevi si cadre didactice, ce va fi dotat in conformitate cu legislatia in vigoare, in vederea atingerii standardelor europene. Durata de implementare a acestui proiect va fi de 14 de luni, iar de rezultatele acestuia vor beneficia 610 elevi si 38 de cadre didactice.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 94