Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Municipiul Suceava - model de dezvoltare urbana, finantat prin REGIO

Identificat prin HG 998/2008 ca pol de dezvoltare urbana, Municipiul Suceava investeste 29 milioane euro, din care 16,89 milioane euro asistenta financiara nerambursabila pentru implementarea a 5 proiecte ce-si propun dezvoltarea urbana integrata a Municipiului. Finantarea este asigurata prin Axa prioritara 1 a Programului Operational Regional 2007-2013: “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor potentiali poli de crestere”.

Doua dintre proiectele incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) au fost deja finalizate, contribuind la modernizarea iluminatului public pe artera principala a municipiului Suceava si, respectiv, la cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii prin amenajarea si echiparea unui centru de supraveghere.

Alte trei proiecte sunt in implementare si vizeaza atat lucrari complexe de infrastructura pentru reabilitarea strazilor, modernizarea parcurilor si crearea de statii modulare de transport public sau pentru reabilitarea zonei centrale a municipiului, prin crearea de parcaje subterane si reabilitarea pietonalului, dar si crearea unui Centru pentru sustinerea traditiilor bucovinene.

Este de asteptat ca derularea acestor proiecte sa conduca la cresterea calitatii vietii in Municipiul Suceava prin fluidizarea traficului, cresterea sigurantei, crearea de noi locuri de munca, dezvoltarea antreprenoriatului si turismului. De rezultatele acestor investitii vor beneficia atat cei peste 106.000 locuitori din Suceava, operatorii economici din zona, dar si turistii care isi petrec sejurul in zona Bucovinei sau tranziteaza orasul.

Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 131