Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDRAP finanteaza, prin POR, lucrarile la drumul judetean DJ 672 din Gorj

Ministerul Dezoltarii Regionale si Administratiei Publice a alocat fondurile nerambursabile necesare pentru reabilitarea drumului judetean DJ 672 din in Gorj. Contractul de finantare a fost semnat la Targu-Jiu, de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice. Proiectul apartine Consiliului Judetean Gorj si este finantat prin Programul Operational Regional 2007-20163 (POR).

„Este un proiect in valoare de aproape 20 de milioane de euro, care se adauga la celelalte 62 de proiecte deja contractate in judetul Gorj prin Programul Operational Regional. In total, pana acum, aici au fost contractate peste 440 de milioane de lei prin POR. Alte 16 proiecte, in valoare de circa 144 de milioane de euro, urmeaza sa fie semnate pentru acest judet sau sunt in proces de evaluare.”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea la Targu-Jiu.

Investitia vizeaza reabilitarea drumului judetean care face legatura intre localitatile Ciuperceni – Godinesti – Tismana – Pestisani – Bradiceni – Buduhala, cu o lungime de 43 de km, a 61 de podete si a 13 poduri. Proiectul are avantaje directe pentru cei peste 17.000 de locuitori din cele 11 localitati deservite de drumul judetean, dar si pentru cei 350 agenti economici din zona, sau pentru persoanele aflate in tranzit.

Proiectul are o valoare totala de 87,9 milioane lei, din care 68,9 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila si este derulat in cadrul POR, Axa prioritara 2 „Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, Domeniul Major de Interventie 2.1 – „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Sursa : MDRAP

Vizualizări: 148