Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Valorile contractelor de finantare vor fi diminuate prin acte aditionale

Autoritatea de Management a Programului Operational Regional a solicitat Organismelor Intermediare demararea incheierii de acte aditionale pentru diminuarea valorii contractelor finantate prin POR, altele decat cele pe domeniul 4.3.- „Sprijin pentru microintreprinderi”.

Sunt vizate contractele de finantare pentru care s-a efectuat rambursarea a minim 40% din valoarea contractului de lucrari, astfel se va diminua valoarea contractului de finantare cu sumele rezultate ca diferenta intre valoarea estimata a fiecarui contract de achizitie (prevazute in bugetul contractului de finantare) si valoarea la care a fost atribuit contractul de achizitie, la care se va adauga 10% din valoarea contractului de lucrari atribuit.

Aceeasi masura va fi luata si pentru contractele de finantare care vizeaza in principal activitati de furnizare echipamente, daca este cazul.

Exemplu de calcul:

Valoare buget diminuat = Valoare estimata (buget) - (Valoare estimata – Valoare contract de achizitie) + 10 % x Valoare contract de lucrari
Val. buget diminuat = 1000 – (1000 – 800 ) + (800 * 10 %) = 1000 – 200 + 80 = 880

Descarca Informare AM POR
Descarca Model Act Aditional

Sursa: ADR Nord Vest si ADR Nord Est

Vizualizări: 117