Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFE sintetizeaza propunerile primite de la partenerii de dialog privind perioada 2014-2020

Ministerul Fondurilor Europene sintetizeaza si analizeaza in continuare propunerile primite de la partenerii de dialog, in scopul inglobarii acestora in documentul consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020.

Documentul reflecta si va reflecta in continuare atat obiectivele tematice ale Uniunii Europene si prioritatile de investitii ale Romaniei, cat si concluziile agreate impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene in timpul dialogului informal care are loc in prezent si care vizeaza identificarea calibrajului si concentrarii investitiilor in viitoarea perioada de programare.

MFE a transmis informal Comisiei Europene, in data de 6 iunie, documentul consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020. In aceeasi zi, documentul a fost supus consultarii publice, prin publicarea pe pagina web a MFE in spiritul transparentei, al dezbaterii constructive, dar si pentru obtinerea de reactii din partea tuturor partenerilor de dialog.

La nivel national, documentul consultativ pentru Acordul de Parteneriat a avut la baza un amplu proces de consultare parteneriala, realizat atat in cadrul Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat, inclusiv prin Comitetele Consultative ale CIAP, focus-grupuri, dar si prin publicarea documentelor realizate in acest proces (analize socio-economice, prioritati tematice preliminare, rezultatele focus-grupurilor) pe site-urile institutiilor implicate.

Documentul consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020 a fost realizat in conditiile in care pachetul legislativ al Uniunii Europene, care va reglementa implementarea Fondurilor Europene Structurale si de Investitii in perioada 2014-2020, nu a fost aprobat inca la nivelul UE.

Dialogul informal al autoritatilor romane cu serviciile Comisiei pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020 reprezinta un proces in desfasurare, menit sa garanteze ca utilizarea fondurilor europene in perioada 2014-2020 va avea un impact maxim in sustinerea cresterii economice si crearii de noi locuri de munca. Acest tip de dialog are loc cu autoritatile din toate celelalte state membre UE in scopul pregatirii viitoarei perioade de programare.

In consecinta, documentele de programare ale Romaniei vor fi definitivate atat pe baza propunerilor si observatiilor partenerilor de dialog, cat si in functie de evolutia dialogului informal, permanent, cu serviciile Comisiei Europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 85