Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comitetul interministerial pentru fonduri europene s-a intrunit pentru a discuta evolutia absorbtiei

Comitetul Interministerial pe Fonduri Europene, coordonat de Premierul Victor Ponta, a avut ieri, 9 iulie, o reuniune de lucru, la Palatul Victoria. La intalnirea de lucru au participat ministrii cu responsabilitati in gestionarea fondurilor europene si sefii autoritatilor de management.

In cadrul Comitetului Interministerial pe Fonduri Europene au fost discutate ultimele evolutii inregistrate pe segmentul absorbtiei fondurilor europene. Un accent deosebit a fost pus pe stadiul indeplinirii previziunilor anterioare privind sumele solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei prin intermediul fiecarui program operational.

De asemenea, in cadrul reuniunii de lucru au fost discutate si pregatirile pe care le desfasoara Romania pentru atragerea sumelor alocate de Uniunea Europeana in exercitiul financiar 2014-2020.

La data de 5 iulie a.c. rata de absorbtie curenta a fondurilor europene a ajuns la aproape 20%, ca urmare a solicitarii de noi rambursari de fonduri Comisiei Europene. Totodata, valoarea totala a sumelor solicitate Comisie de catre Romania a ajuns la aproximativ 3,7 miliarde de euro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 84