Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regio finanteaza un nou proiect din cadrul Polului de Crestere Ploiesti

Directorul ADR Sud Muntenia, domnul Liviu Musat, a semnat un contract de finantare in cadrul Axei prioritare 1„Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Sub-domeniul „Poli de crestere”. Beneficiarul este Unitatea administrativ-teritoriala Ploiesti, care primeste asistenta financiara pentru proiectul „Realizarea parcului municipal Ploiesti Vest, inclusiv a cailor de acces si a retelei edilitare specifice - Centru de Excelenta in Afaceri pentru Tinerii Intreprinzatori”.

Valoarea totala a proiectului este de 12.057.946,20 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 3.341.955,19 lei, cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 4.075.555,11 lei, iar valoarea TVA-ului aferent cheltuielilor eligibile este de 1.956.266,45 lei. Contractul de finantare se va implementa in 18 luni, perioada de timp in care va fi realizata o structura de afaceri destinata sprijinirii tinerilor intreprinzatori din Ploiesti. Potrivit indicatorilor stabiliti prin proiect, la finalizarea acestuia vor putea functiona in noua structura de afaceri noua IMM-uri si vor fi create 40 de locuri de munca.

La conferinta de semnare a contractului de finantare, directorul ADR Sud Muntenia a declarat: „Iata ca ne apropiem de finalul listei de proiecte pe care Ploiestiul si Polul de Crestere Ploiesti o au in cadrul Programului Operational Regional 2007 - 2013. Acest proiect vine in sprijinul mediului anteprenorial, mai ales in randul tinerilor, pentru ca acesta vizeaza intocmai un centru de afaceri pentru tinerii intreprinzatori. Este un proiect de 12 milioane de lei, din care 3.300.000 de lei sunt bani din Programul Operational Regional, iar 4.075.000 de lei provin din contributia municipalitatii. Durata de implementare este de 18 luni, iar printre obiective se regaseste construirea de spatii de birouri si doua sali, ce vor fi puse la dispozitie pentru activitati in acest domeniu. Centrul de excelenta se va adresa IMM-urilor si tinerilor care doresc sa demareze afaceri in domenii precum: servicii de ecologizare, servicii de consultanta in domeniul protectiei mediului, evaluari de mediu, servicii de ecoturism, precum si servicii de proiectare.”

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 102