Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie Sapunari din judetul Calarasi va fi reabilitat cu fonduri Regio

Marti, 25 iunie, a avut loc conferinta de lansare a proiectului privind reabilitarea Ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Sapunari din judetul Calarasi.

Judetul Calarasi a semnat, in data de 1 aprilie 2013, contractul de finantare pentru proiectul "Reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Sapunari, judetul Calarasi" in cadrul Regio, DMI 3.1 "Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate".

"Vreau sa semnalez un aspect important - in momentul de fata, judetul Calarasi este pe locul I ca numar de aplicatii si proiecte depuse si finantate in cadrul DMI 3.1 al POR. Judetul are trei astfel de aplicatii – primul proiect a fost pentru Ambulatoriul de la Spitalul Judetean Calarasi, al doilea este cel de la Spitalul Orasenesc din Lehliu si, iata, lansam cel de-al treilea proiect aici", a declarat Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia

Proiectul, ce a fost lansat pe 25 iunie la sediul CJ Calarasi, are o valoare totala de 2.203.789,76 lei, din care 1.674.166,81 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile (fonduri FEDR - 1.423.041,79 lei; fonduri din bugetul national - 217.641,68 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului - 33.483,34 lei).

Prin aceasta investitie se urmareste dezvoltarea si modernizarea infrastructurii judetene de servicii de sanatate mintala, prin reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie Sapunari, in vederea imbunatatirii starii de sanatate a populatiei din judetul Calarasi. In urma implementarii acestui proiect, ce se va realiza in 18 luni, va creste numarul de consultatii, pacientii nemaifiind astfel redirectionati catre alte unitati medicale, cum s-a intamplat pana in prezent.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 133