Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POR a vizitat patru proiecte de succes din Sibiu

AM POR a vizitat pe 5 iunie 2013 4 proiecte de succes implementate cu ajutorul fondurilor Regio in Sibiu. Proiectele vizitate urmaresc dezvoltarea infrastructurii urbane si a mediului de afaceri, imbunatatirea serviciilor medicale, precum si dezvoltarea diversitatii culturale sibiene.
 
Primul obiectiv Regio vizitat a fost Ambulatoriul nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean. In vederea dezvoltarii sistemului public de sanatate, prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor medicale, ambulatoriul a beneficiat de reabilitare si modernizare, prin realizarea a 14 cabinete si achizitionarea a 16 echipamente medicale noi, precum si modernizarea mansardei si utilizarea ei ca spatiu de consultatii. Toate acestea au determinat reducerea timpului de asteptare al pacientilor pentru cele mai solicitate domenii medicale, respectiv diabetologie si oftalmologie.

Cel de-al doilea proiect vizeaza restaurarea acoperisului cladirii Bisericii Evanghelice CA Sibiu, pentru promovarea turismului durabil, prin reintroducerea in circuit turistic a tezaurului de arta medievala adapostit de biserica. Cu o valoare totala de 12.442.166,11 lei, obiectivul vizeaza restaurarea a 2.600 metri patrati de suprafata sarpanta si a 1.700 metri patrati de suprafata acoperis. Se estimeaza ca proiectul va fi finalizat la inceputul anului viitor, iar obiectivul va fi din nou accesibil turistilor.

Urmatorul obiectiv Regio prezentat urmareste dezvoltarea infrastructurii urbane si asigurarea unei infrastructuri de transport durabile, prin modernizarea Strazii Faurului din municipiul Sibiu. Pentru facilitarea accesului spre centrul istoric al orasului si spre zona Pietei Cibin, au fost reabilitati 580 metri patrati de suprafata carosabila, 780 metri patrati de suprafata trotuar si 1.190 metri patrati de suprafata pentru parcari. Strada Faurului si-a pastrat aspectul arhitectural prin montarea subterana a 16 bransamente electrice. Pentru reabilitarea unitatilor publice urbane, pe Strada Faurului a fost inlocuita reteaua de transport apa si a fost realizata o retea de canalizare pluviala. Inca patru strazi adiacente se afla in etapa de refacere, precum si Piateta Pestelui, care va deveni spatiu de relaxare prin montarea de mobilier urban si construirea unei fantani arteziene.

Cel de-al patrulea proiect Regio are ca beneficiar firma SC EM 2 SOFT SRL, care activeaza in domeniul IT. Proiectul, cu o valoare totala de 1.667.986 de lei, a urmarit construirea unui sediu cu o suprafata de 400 metri patrati, mult mai adecvat pentru gestionarea proiectelor complexe si dotarea acestuia cu toate utilitatile si echipamentele necesare.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Vizualizări: 110