Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parc industrial in Dej si soft pentru mapping in Cluj-Napoca, finantate de Regio

Doua proiecte finantate cu fonduri europene nerambursabile, implementate in regiunea de dezvoltare Nord - Vest prin Regio, au fost vizitate de reprezentantii AM POR si ai mass-media pe data de 4 iunie 2013. Este vorba despre dezvoltarea unei structuri de sprijnire a afacerilor si despre un proiect destinat crearii a 13 harti digitale interactive ale statiunilor turistice din Regiunea Nord - Vest, obiective realizate in municipiile Dej si, respectiv, Cluj - Napoca.

Primul obiectiv Regio vizitat a fost Parcul Industral ARC PARC INDUSTRIAL din municipiul Dej, proiect cu o valoare totala de 19,831,692.54 de lei. Proiectul urmareste crearea de spatii si facilitati pentru desfasurarea unor activitati economice productive si de prestari servicii de catre companiile private. Realizarea obiectivului a avut un impact major in contextul socio-economic al municipiului Dej, prin crearea a peste 700 de noi locuri de munca. Prin implementarea acestui proiect cu finantare Regio, a fost construita o cladire de servicii de 2.611 metri patrati, o cladire pentru productie si depozitare, in suprafata de 4.762 metri patrati, au fost amenajate platforme adiacente si spatii verzi de peste 10.000 de metri patrati si au fost dotate cu echipamente de ultima ora cele doua sali de conferinta ale cladirii de servicii. La momentul actual si in perioada urmatoare se va finaliza procesul de selectie a companiilor din diverse sectoare cu potential economic, care vor activa in cladirea de servicii.

Cel de-al doilea proiect Regio prezentat de catre beneficiari a urmarit optimizarea calitativa si cantitativa a hartilor si a bazelor de date dezvoltate de catre S.C. Micro Mapper S.R.L., precum si cartografierea a 13 harti electronice ale tuturor statiunilor turistice din Regiunea de Dezvoltare Nord - Vest. Proiectul „Date spatiale exacte, actuale si complete” a dezvoltat harti interactive si baze de date geografice la nivel de adrese, blocuri, scari si apartamente. Proiectul co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala a avut o valoare totala de 158.232 de lei si a primit marele premiu in cadrul Zilelor Regio in Regiunea Nord-Vest, la categoria inovare.

La nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest, au fost contractate, pana in prezent, contracte de finantare cu o valoare totala nerambursabila de 465,75 de milioane de euro.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Vizualizări: 133