Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Fondurilor Europene a transmis CE documentul consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020

Ieri, 6 iunie, Ministerul Fondurilor Europene a transmis Comisiei Europene prima versiune a documentului consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, in cadrul dialogului informal care are loc in scopul pregatirilor pentru utilizarea fondurilor alocate Romaniei. Tot ieri, MFE a publicat acest document in vederea demararii consultarii publice nationale.

Ministerul Fondurilor Europene, in spiritul principiului parteneriatului si al transparentei institutionale, incurajeaza partenerii de dialog sa contribuie cu propuneri si observatii astfel incat Acordul de Parteneriat 2014-2020 sa devina un document de programare care sa asigure sustenabilitatea investitiilor din Fondurile Structurale si de Investitii.

Documentul a fost elaborat respectand principalele elemente prevazute in proiectul de document metodologic propus de Comisia Europeana si cuprinde o prima viziune strategica privind utilizarea Fondurilor Europene Structurale si de Investitii 2014-2020, care a rezultat din analiza nevoilor de dezvoltare si a potentialului de crestere, precum si o propunere indicativa privind alocarea fondurilor, respectiv elemente privind cadrul institutional de implementare

In prezent, cadrul legislativ european pentru implementarea Fondurilor Structurale si de Investitii 2014-2020 nu este finalizat, fiind in desfasurarea negocieri in cadrul trialogului intre Comisia Europeana, Consiliul Uniunii Europene si Parlamentul European. Avand in vedere acest context, documentul publicat va fi revizuit in functie de evolutia negocierilor si de rezultatele procesului national de consultare publica.

Uniunea Europeana a alocat Romaniei pentru perioada 2014-2020 fonduri in valoare de peste 34 miliarde de euro, din care aproximativ 22 miliarde de euro sunt cele aferente politicii de coeziune.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 98