Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

9.5 milioane pentru reabilitarea infrastructurii din mediul rural in judetul Mures

Guvernul Romaniei a alocat 9.559.000 lei (95,5 miliarde lei vechi) in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural (OG 7/2006) Prin H.G. nr. 856 din 1 august 2007, Guvernul Romaniei a aprobat alocarea de noi sume de la bugetul de stat pentru continuarea programului de reabilitare a infrastructurii din mediul rural.

Pana in prezent, in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din statiul rural, au fost finantate realizarea proiectelor tehnice pentru cererile de finantare declarate eligibile si au fost alocate, intr-o prima transa, sume necesare inceperii executiei.
Aceasta noua etapa de finantare, in valoare totala de 9.559.000 lei (95,5 miliarde lei vechi) vizeaza, pe de o parte continuarea executiei pentru 28 de unitati administrativ teritoriale din judetul Mures: Acatari, Adamus, Albesti, Alunis, Batos, Bagaciu, Balauseri, Bereni, Bichis, Bogata, Brancovenesti, Breaza, Corunca, Danes, Deda, Galesti, Gurghiu, Iernut, Lunca Bradului, Ogra, Rastolita, Sanger, Saschiz, Sarateni, Sarmasu, Sovata, ªincai, Vargata, fiind alocata in acest sens suma de 7.333.000 lei (73,3 miliarde lei vechi), respectiv deschiderea finantarii executiei, in valoare de 2.226.000 lei (22,2 miliarde lei vechi) in cazul unui numar de 14 unitati administrativ teritoriale din judetul Mures: Ceuasu de Campie, Craiesti, Cucerdea, Glodeni, Livezeni, Miercurea Nirajului, Papiu Ilarian, Panet, Raciu, Reghin, Solovastru, Vanatori, Vatava, Voivodeni.

in judetul Mures, 63 de unitati administrativ teritoriale au fost declarate eligibile cu proiecte care vizeaza constructia, extinderea sau modernizarea retelelor de alimentare cu apa, a canalizarii si/sau statiilor de epurare, poduri, podete si punti pietonale, platforme de deseuri.
Sursa: Prefectura judetului MURES

Vizualizări: 84