Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noul Fond Social European, mai orientat catre combaterea somajului in randul tinerilor

Aproximativ un tanar din patru este somer in UE (in unele tari doi din trei). Deputatii europeni au cerut mai multa atentie somajului in randul tinerilor in contextul in care Fondul Social European va fi reinnoit pentru perioada 2014-2020. Marti, 23.04.2013, comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a sustinut si extins propunerea pentru o initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor.

Dupa modificarile facute in comisie, initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor va viza tineri cu varste intre 15 si 30 de ani care nu lucreaza, nu studiaza si locuiesc in regiuni unde rata somajului in randul tinerilor depaseste 20%.

Scopul este de a demara asa-numita „garantie pentru tineri“. Obiectivul garantiei este de a oferi un loc de munca, un stagiu sau formare profesionala tinerilor care sunt someri de peste patru luni.

Fondul Social European este instrumentul prin care UE promoveaza ocuparea fortei de munca 100%, cresterea productivitatii si a calitatii muncii, o mai buna mobilitate a muncitorilor in UE, ameliorarea educatiei si a formarii profesionale si promovarea incluziunii sociale.

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 117