Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Agriculturii: In perioada 2014 – 2020 se va pune accentul la finantare si pe sectorul zootehnic

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a participat in data de 15 aprilie 2013, la Conferinta de prezentare a campaniei „Caravana Fondurilor Europene pentru Satul Romanesc”, desfasurata sub sloganul „PNDR vine in satul tau”. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultura din Topoloveni, judetul Arges, in sala “Pr. Ion Ionescu”.

In cadrul conferintei, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a subliniat importanta absorbtiei fondurilor europene pentru dezvoltare rurala: „In anul 2013 trebuie sa semnam toate contractele de finantare pentru sumele pe care le-am avut la dispozitie in perioada 2007-2013, in cuantum de 8,1 miliarde de euro. Nu vom mai avea foarte multe sesiuni de depunere de proiecte, dar va trebui sa ne concentram sa absorbim toti acesti bani, astfel incat la sfarsitul anului 2015 sa nu avem niciun euro care sa se intoarca la Comisia Europeana. Banii in perioada 2014-2020 vor fi mai putini, in jur de 7,2 miliarde euro, astfel incat trebuie sa fim mult mai atenti cum ii cheltuim, catre ce directii ducem acesti bani.”

De asemenea, ministrul Daniel Constantin a precizat ca in perioada 2014-2020, se va incerca sa se puna accentul si pe sectorul zootehnic, avand in vedere ca, pana in prezent, sectorul de productie vegetala s-a dezvoltat foarte bine – „Vom avea in vedere identificarea de solutii pentru sustinerea producatorilor de lapte. Zona de crestere a animalelor pentru lapte va avea o alocare semnificativa in viitorul Program National pentru Dezvoltare Rurala”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Sursa: MADR

Vizualizări: 123