Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POSDRU: Bugetul pentru anul 2013 prevede sume suficiente pentru toate cererile de rambursare ce vor fi platite anul acesta

In procesul continuu de consultare cu beneficiarii proiectelor finantate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, pe data de 9 aprilie avut loc o intalnire tehnica de lucru la sediul AMPOSDRU, la care au participat reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor, organizatiilor neguvernamentale si intreprinderilor mici si mijlocii. Cu aceasta ocazie s-au discutat urmatoarele aspecte: situatia actuala a POSDRU, noile lansari de cereri de propuneri de proiecte si dificultatile intampinate de beneficiari in implementarea proiectelor. Deoarece printre problemele ridicate de beneficiari se numara si cele legate de accesul la finantare, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a facut urmatoarele precizari:

Prin Legea bugetului de stat pe anul 2012, nr. 293/2011, au fost aprobate ministerului muncii credite bugetare in valoare de 373,8 milioane lei la titlul 56 „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) post aderare”, din care 237,3 milioane lei pentru AMPOSDRU.

Avand in vedere necesitatea asigurarii implementarii proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile post aderare si pentru respectarea tintelor de absorbtie, pe parcursul anului 2012, au fost identificate, in cadrul bugetului de stat al MMFPSPV, fonduri pentru majorarea creditelor bugetare alocate AMPOSDRU.

Astfel, bugetul a fost majorat cu 730,1 milioane lei, rezultand un buget total la finele anului de 967,4 milioane lei.

Pentru anul 2013, prin legea bugetara anuala, nr. 5/2013, au fost aprobate ministerului muncii pentru finantarea proiectelor FSE, credite bugetare in suma de 325,6 milioane lei, din care 259,7 milioane lei pentru AMPOSDRU. In plus, prin mecanismul top-up au fost primite sume in valoare de 165,8 milioane lei.

Aceste sume prevazute la nivelul ministerului sunt suficiente pentru asigurarea, in conformitate cu toate obligatiile asumate odata cu semnarea POSDRU, cofinantarii de la bugetul de stat pentru toate cererile de rambursare ce vor fi platite anul acesta.

Totodata, in momentul de fata, AMPOSDRU a platit toate cererile de rambursare verificate pana la data de 27 martie 2013, urmand ca pana la sfarsitul lunii, dupa aprobarea cererii de fonduri transmise Ministerului de Finante, sa plateasca cererile de rambursare verificate pana la data de 9 aprilie 2013.

Sursa: www.fseromania.ro

Vizualizări: 103